top of page
Мала бела линија

Ракија - ЕПК

Бел триаголник насочен надолу
Epk

За Ракија

МУЗИКА

Мала бела линија
Мала бела линија

„White Lightning“... ова е суштината на Rakiya, бенд од шест лица со седиште во областа Бостон. Нашата музика е разновидна како и на Балканот: енергични српски танцови мелодии, бугарска и македонска ромска свадбена музика во егзотични и привлечни метри, фасцинантни грчки мелодии и свирепи, хипнотички турски песни на љубов и копнеж. Можеме да продолжиме да скокаме цела соба, да испумпуваме волумени на енергија во нови и возбудливи ритми или да влеземе во публика со древни песни кои денес предизвикуваат исто толку страст како и кога биле за првпат компонирани.

Кратка биографија

Ракија е балкански фолк рок бенд од Бостон кој свири претежно ромски (цигански) песни и танцови мелодии. Бендот е формиран во 2010 година и оттогаш активно настапува низ Бостон и Нова Англија. Нивниот уникатен звук и изведбите со висока енергија им донесоа признание од критиката.

ВИДЕО

Мала бела линија

Кога Фолк фестивалот во Нова Англија (NEFFA) не можеше да биде во живо во 2022 година, Ракија настапи преку Зум во дневната соба со само неколку танчери за да ги демонстрираат чекорите. Еве ја снимката од Зум.

ПРЕТСТАВУВАЊЕ

Мала бела линија

Етикета: црвена калуѓерка 6 рекорди, Колин Фергусон | info@rakiya.com

 

Управување/резервација: Хедер Ли | info@rakiya.com  

bottom of page